Informatie naar patiënt via veilige e-mail
23 september 2019

Het leveren van een Nederlandstalige bijsluiter bij een medicijn is verplicht maar het opzoeken of kopiëren van een bijsluiter is een hels karwei. Om dit handiger te maken, heeft APRO een slimme oplossing bedacht die ook snel, makkelijk en praktisch is.

Als je medicatie uitgeeft aan een cliënt en je wilt (of moet) een bijsluiter meeleveren, dan kun je dit eenvoudig doen door deze optie aan te vinken en te klikken op de button ‘Verstuur per e-mail’. Dit kan natuurlijk alleen als de cliënt een e-mailadres heeft doorgegeven en als hij toestemming heeft gegeven om per mail informatie te delen. Uiteraard gebeurt dit mailen veilig. Op deze manier kun je via APRO ook voorlichtingsinformatie-folders delen.

Vanzelfsprekende service
Het klinkt zo vanzelfsprekend, informatie toesturen via de e-mail. Dat is het vanaf nu ook. Je biedt de service dat een cliënt zijn geneesmiddelinformatie of bijsluiter ontvangt per mail en kan nalezen op een moment dat het hem uitkomt.

De zekerheid van beveiligd mailen
Als zorgverlener kun je erop vertrouwen dat het mailen vanuit APRO veilig gebeurt: volgens geldende AVG-wet- en regelgeving.

Besparing van tijd en papier
Beveiligd e-mailen maakt het printen van bijsluiters en patiëntinformatie overbodig. Het direct vanuit APRO kunnen mailen bespaart op deze manier veel papier. En het bespaart de tijd, die het voorheen vroeg om folders te printen, sorteren en te actualiseren.

Altijd actueel
Daarnaast ben je er op deze manier altijd zeker van, dat de cliënt de meest actuele versie ontvangt. Onderhoud vindt automatisch plaats.

De werkwijze in detail
Iris van Köhlen van Cleef, Promedico-accountmanager en APRO-deskundige: “In Apro leg je het e-mailadres vast bij de patiëntgegevens. Ook registreer je daar of de patiënt toestemming geeft om per mail met hem of haar contact op te nemen.”

“In het uitgiftescherm worden de ter-hand-te-stellen artikelen getoond voor desbetreffende cliënt. Zodra medicatiebegeleiding nodig is, zie je per artikel bijpassende begeleidingstekst naar voren komen. Hier krijg je naast de mondelinge begeleiding, ook de UI-online documenten gepresenteerd. Als je deze documenten aanklikt, worden ze geopend in je scherm en kun je ze doornemen samen met de cliënt. Wil je ze vervolgens per mail delen met de cliënt, zet je simpelweg een vinkje voor het betreffende document en klik je op de button ‘Verstuur per mail’. De cliënt ontvangt de gekozen documenten per beveiligde mail.”

 

Nieuwsarchief

Keep me posted

Vragen?

Indien u meer wilt weten of een offerte wilt aanvragen, vul dan ons formulier in op de contactpagina,
of bel 030 – 601 6616

Algemene voorwaarden

Ik ga akkoord met het gebruik van mijn ingevulde gegevens voor analyse. Hierna mag Promedico mij benaderen om de resultaten te bespreken en te informeren wat APRO voor mij kan betekenen. Promedico zal je gegevens vertrouwelijk behandelen en stelt deze niet ter beschikking aan derden; lees hierover meer in ons Privacy statement.

Zijn APRO en ik een match?

Aantal tussen de 1 - 1000

Al ingeschreven voor APRO Nieuws?

Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent APRO.

'Eenvoud en logica in jouw apotheek’De inhoud van de whitepaper beantwoord vragen over hoe je eenvoud en logica terugbrengt in je apotheekprocessen, hoe je sneller en efficiënter kunt werken en hoe je je patiënten de farmaceutische zorg levert die ze verdienen, zonder wachttijden? Your choice…